Reformklubben storsatsar på samhällsbyggnad

Reformklubben förstärker samhällsbyggnadsteamet med flera seniora medarbetare.
Från Academedia värvas Anette Törnqvist som kommer att leda satsningen. Samtidigt ansluter Sigtunas tidigare kommunalråd Ibrahim Khalifa och Johan Nyhus, tidigare kommunalråd i Göteborg.

– Sveriges befolkning växer snabbt och utmaningarna inom hållbart byggande och infrastruktur blir allt större. För att möta våra kunders behov inom Samhällsbyggnad förstärker vi med strategisk och politisk erfarenhet och har idag kanske branschens starkaste team inom detta område, säger Birgitta Pagot vd för Reform Society.

Anette Törnqvist kommer närmast från utbildningsföretaget Academedia där hon var koncernkommunikationschef. Hon har lång erfarenhet av strategisk rådgivning, politik och kommunikation. Tidigare har hon arbetat som PA-ansvarig på Svenska Spel, presschef hos TCO, seniorkonsult på Kreab och politiskt sakkunnig och pressekreterare för Socialdemokraterna i regeringskansliet och riksdagen.

Ibrahim Khalifa kommer närmast från politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun, där han varit oppositionsråd, kommunstyrelseordförande, kommunalråd och ordförande i olika nämnder. Har också en bakgrund inom IT som egenföretagare, chef för IT-infrastrukturen i ett globalt speditionsbolag och anställd IT-konsult inom olika områden.

I mitten av september startar Reformklubben ett kontor i Göteborg som inledningsvis kommer att fokusera på samhällsbyggnadsfrågor. Kontoret öppnade 15 september och leds av Johan Nyhus, tidigare kommunalråd och ordförande för trafiknämnden i Göteborg.

– Samhällsbyggnad handlar inte bara om bebyggelse och infrastruktur. Företag och organisationer av alla slag vill bidra till att bygga ett gott och hållbart samhälle. Utbildning och vård är ett par exempel på en vidare tolkning av samhällsbyggnad, säger Anette Törnqvist.

– Jag är glad att ha fått möjligheten att efter flera år som förtroendevald få arbeta med samhällsbyggnadsfrågor. Jag ser fram emot att driva utvecklingen tillsammans med Reformklubbens kunder för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar, säger Ibrahim Khalifa.

Reformklubbens kunder inom samhällsbyggnad finns framför allt inom energi-, bostads- och infrastruktursektorerna. Samhällsbyggnadsteamet består av cirka tio medarbetare med varierande politisk bakgrund.

Kontakt:
Birgitta Pagot, vd Reform Society, tel: 070 – 422 27 11
Anette Törnqvist, tel: 070 – 207 96 79
Ibrahim Khalifa, tel: 070 – 541 89 68

Om Reformklubben
Reformklubben är en strategisk kommunikationsbyrå med stort politiskt kunnande och samhällspolitiskt engagemang. Vi är rådgivare till ledande aktörer inom samhällsbyggnad, hälsa och medlemsstyrda organisationer.

Reformklubben är en del av Reform Society, en federation av specialistbyråer. Syftet med federationen är att unna erbjuda våra kunder både helhetslösningar och spetserbjudanden. Totalt jobbar drygt 70-talet konsulter inom federationen.