Naturskyddsföreningen väljer Reform Act som huvudbyrå

Naturskyddsföreningen väljer Reform Act som huvudbyrå för kommunikationstjänster. Målsättningen är ett långsiktigt samarbete som ska bestå av både kampanjuppdrag, varumärkesarbete och att utveckla relationen med Naturskyddsföreningens befintliga och potentiella medlemmar och givare.

När Naturskyddsföreningen gick ut i pitch sökte organisationen ett långsiktigt samarbete med en huvudbyrå som både kunde ta ett strategiskt och kreativt ansvar för kommunikationen på den svenska marknaden:

– Tillsammans med vår nya huvudbyrå vill vi ta ett helhetsgrepp på vår totala marknadskommunikation, med fokus på insamling och medlemsvärvning. Men även opinionsbildning, varumärkesutveckling och mobilisering ingår i uppdraget.  Det viktigaste kravet på byrån är utan tvekan mod och utmanande spets. Här känner vi oss mycket trygga med valet av Reform Act, säger Andreas Drufva, marknadschef på Naturskyddsföreningen.

– Naturskyddsföreningen vill katalysera lösningar på samhällets miljöutmaningar. Bredden i uppdraget från våra medlemmar gör att kommunikationen behöver vara mångfacetterad och kreativ. Vi ser enormt mycket fram emot att jobba med Reform Act som väl förstår den unika kraften i en folkrörelse, säger Linnéa Falk, kommunikationschef på Naturskyddsföreningen.

– Vi alla på byrån ser oerhört mycket fram emot samarbetet med Naturskyddsföreningen. De första uppdragen vi kommer ta oss an är redan definierade; vi kommer göra en insamlingskampanj som lyfter fram hoten mot den biologiska mångfalden och så kommer vi påbörja ett arbete kring medlemslojalitet, säger Viken Wetlesen, byråchef på Reform Act.

Vinsten avgjordes under hård konkurrens och efter en lång byråvalsprocess. Förutom Naturskyddsföreningen har flera nya kunder valt Reform Act som samarbetspartner under vintern:

– Vi är ödmjuka och tacksamma för att vår kundstock växer. Förutom Naturskyddsföreningen har vi nyligen börjat samarbeta med Fairtrade, PRO och 6F. Vi har en intensiv och spännande vår framför oss! säger Viken Wetlesen.

 

Om Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen är sedan decennier Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation. Vi påverkar politiker, jagar miljöbovar och påverkar lagstiftningen. Vi sätter rampljuset på brinnande miljöfrågor genom rapporter, kampanjer, böcker, debatter, konferenser och ett intensivt pressarbete. Klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter är våra viktigaste arbetsområden. Det senaste decenniet har vårt globala arbete blivit allt större och starkare. Vi samarbetar och stödjer över 50 miljöorganisationer över hela världen, tack vare pengar från Sida. Vi står dessutom bakom miljömärkningen Bra Miljöval som hjälper dig att hitta de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön.

 

Om Reform Act

Reform Act är bäst i Sverige på engagemangsdriven kommunikation. Vi är byrån som utmanar, överraskar och skapar resultat för organisationer som engagerar. Vi jobbar nära kunden i hela processen och kan deras marknad. Det märks på vårt engagemang. Och på resultatet.

Vår devis är: ”Vi gör kunder till fans, medlemmar till aktivister och invånare till aktiva medborgare. Människor vill engagera sig. Reform Act ser till att det händer.”

Kontakt
Andreas Drufva, marknadschef Naturskyddsföreningen, +46 768 95 57 11, andreas.drufva@naturskyddsforeningen.se
Viken Wetlesen, byråchef Reform Act, +46 70 692 06 93, viken.wetlesen@reformact.se